On their welcome day, the nine students of the Master in Innovation in Food Science and Technology, supported by the Ferrero Foundation, were warmly greeted by the teaching staff and the top management of the foundation. They had the opportunity to explore the study and training resources available at the Campus of the Università Cattolica del Sacro Cuore in Cremona, including visits to the food technology, nutrition, and consumer psychology laboratories.
«The most important part of the Master is you, the students – underlined Professor Antonio Gallo, director of the Course. You are in the Santa Monica Campus of the Università Cattolica del Sacro Cuore, therefore you are in Cremona, in Italy while many of you come from different continents, and this is a great source of satisfaction for us. Welcome to the first step towards food innovation. Today we begin our journey into the future of food worldwide. Together, we shape the future, starting today».
“The Unicatt-Ferrero Master is an important milestone for this campus and for the long-standing collaboration between Ferrero and the Catholic University,” explained Professor Lorenzo Morelli, the scientific coordinator of the Master. "In particular, we acknowledge the hard work done in partnership with the Ferrero Foundation, which aims to reinvest the Group's resources in favor of health and knowledge." Addressing the students directly, he added, "Take advantage of this opportunity that, thanks to the Ferrero Foundation, is offered to you. Study, delve deeper, and exchange your experiences."
“This Master is a concrete example of the Ferrero family’s mission: to support the economic, social, and cultural growth of the regions in which it operates,” stated Ettore Bologna of the Ferrero Foundation. “For many years, the Foundation has fostered close collaborations with both Italian and foreign universities. But today, we embark on an important journey. I congratulate you, dear students, for becoming part of this prestigious program, which will guide you into the fascinating world of food sciences.”
WELCOME DAY: al via la prima edizione a Cremona del Master Ferrero per super esperti alimentari
Welcome day per le studentesse del Master in Innovation in Food Science and Technology – Michele Ferrero.
Accolte dal corpo docente e dai vertici di Fondazione Ferrero – l’istituzione che sostiene il Master – le nove “matricole” hanno potuto subito prendere visione delle opportunità di studio e training offerte dal Campus dell’Università Cattolica del Sacro Cuore di Cremona, visitando i laboratori di tecnologia alimentare, nutrizione e psicologia dei consumi.
«La parte più importante del Master siete voi studenti – ha sottolineato il professor Antonio Gallo, direttore del Corso. Siete nel Campus di Santa Monica dell’Università Cattolica del Sacro Cuore, dunque siete a Cremona, in Italia mentre molte di voi provengono da diversi continenti, e questo è per noi un motivo di grande soddisfazione. Benvenuti in questo primo passo verso l'innovazione alimentare. Oggi iniziamo il nostro viaggio nel futuro del cibo di tutto il Mondo; insieme, diamo forma al futuro, a partire da oggi».
«Il Master Unicatt-Ferrero è un passo importante per questo Campus e per la lunga collaborazione tra il “mondo” Ferrero e l’Università Cattolica – ha spiegato il professor Lorenzo Morelli, coordinatore scientifico del Master. E in particolare il tanto lavoro svolto con Fondazione Ferrero, il cui scopo è reinvestire le risorse del Gruppo a favore della salute e della conoscenza». «Traete beneficio da questa occasione che grazie a Fondazione Ferrero vi viene offerta: studiate, approfondite e scambiatevi le vostre esperienze» ha concluso Morelli rivolgendosi direttamente alle studentesse.
«Questo Master è un esempio concreto della missione della famiglia Ferrero: supportare la crescita economica, sociale e culturale dei territori dove essa opera – ha riferito Ettore Bologna di Fondazione Ferrero. Da tempo, nel suo agire, la Fondazione ha stretto collaborazioni con università italiane e straniere. Ma oggi iniziamo un viaggio importante. Mi congratulo con voi, cari studenti, per essere entrati a far parte di questo prestigioso corso, che vi accompagnerà nell’affascinante mondo delle scienze alimentari».